Perspectief Leerwerkbedrijven

Perspectief Leerwerkbedrijven biedt

We leren je een vak maar richten ons ook op het vergroten van de zelfredzaamheid en sociale weerbaarheid.
Werken aan je toekomst, dat biedt perspectief!

De maatschappij is veeleisend en het tempo van het onderwijs ligt hoog. Wie niet meekomt raakt snel achter. Veel jongeren tussen de 16 en 27 jaar hebben hier mee te maken. Soms leidt dat tot schooluitval of andere problemen. Perspectief biedt deze jongeren een kans om hun leven weer op de rit te krijgen. Door te werken, een vak te leren en alsnog een diploma te halen. In onze Leerwerkbedrijven bieden wij maatwerktrajecten. We leren je een vak maar richten ons ook op het vergroten van de zelfredzaamheid en sociale weerbaarheid. Onze ervaren en vakkundige leermeesters, docenten en trajectbegeleiders zijn betrokken, geduldig en weten door middel van praktische begeleiding veel kennis over te brengen. Jongeren hebben de keuze om te werken in de horeca, in een metaalbedrijf, bij een bouwbedrijf, in een studio of een groenbedrijf. Perspectief B.V. is een samenwerkingsverband tussen het Leerplein regio Midden en Zuid-Kennemerland, ROC-Nova college, Dunamare Onderwijsgroep, Stichting Voortgezet Onderwijs Kennemerland, Werkpas Holding en Kenter Jeugdhulp.

Onze leerwerkbedrijven zitten in de volgende sectoren:

  • Horeca
  • Metaal
  • Bouw
  • Groen
  • Creatieve Studio

Horeca

Wil je leren koken en gasten ontvangen?

Leer het horecavak in restaurants De Ripper en De Kloosterkeuken, of in de bedrijfsrestaurants van de Gemeentehuizen Bloemendaal en Heemstede.

In de horeca draait het om gasten ontvangen en ze een fijne middag of avond bezorgen. Dat kan als kok in de keuken door lekkere gerechten te maken of als gastvrouw/heer in de bediening. In de keuken gaat het o.a. over snij- en kooktechnieken en smaakcombinaties. In de bediening over service, serveertechnieken en productkennis. Best spannend, want de klant is de gast aan tafel. Werken in één van onze restaurants is een smakelijke uitdaging!

Beroepsdiploma        
mbo niveau 1: assistent horeca
mbo niveau 2: gastheer/gastvrouw
mbo niveau 2: kok
branche-gerichte certificering.

Metaal

Ben je geïnteresseerd in techniek en klaar voor het echte werk?

IJmuiden metaal is een bedrijf in de haven van IJmuiden, waar allerlei producten worden gemaakt met diverse soorten machines en verschillende technieken. Starten bij IJmuiden metaal betekent vanaf de eerste dag werken aan uiteenlopende klantopdrachten en medeverantwoordelijkheid dragen voor het eindresultaat. De werkzaamheden in het bedrijf bestaan o.a. uit diverse metaalbewerkingstechnieken, lassen, monteren etc.. Ambachtswerk met oog voor detail. Werken in de metaal vraagt om karakter.

Beroepsdiploma        
branche-gerichte certificering (machinetechnieken, metaalbewerking, lasdiploma’s, VCA, heftruckbewijs etc.).

Bouw

Ben je handig met je handen?

Bouwbedrijf De Adriaan is genoemd naar het eerste grote bouwproject: de herbouw van molen De Adriaan aan het Spaarne in Haarlem. Sindsdien wordt er gewerkt aan uiteenlopende bouwprojecten. Alle voorkomende werkzaamheden in de bouw komen aan de orde. Van het lezen van werktekeningen tot het maken van kozijnen, wanden of dakbeschot. Afwisselend werk voor wie niet bang is de handen uit de mouwen te steken.

Beroepsdiploma        
mbo niveau 1: assistent bouwen, wonen en onderhoud
mbo niveau 2: timmerman.

Groen

Vind je het prettig om buiten en in de natuur te werken en ben je meer een “doener” dan een “stilzitter”.

Natuurlijk wil jij je werk in het groen op een verantwoorde manier uitvoeren. Bij Perspectief bieden we tal van opleidingen in het groen, gegeven door docenten met een grote voorliefde en passie voor de natuur. Bij deze cursussen worden kennis, kunde en in de praktijk leren gecombineerd.

Beroepsdiploma         
branche-gerichte certificering (groenkennis, werken met kleine machines en grote zitmaaiers, VCA/BHV, veilig werken langs de weg, heftrucklicentie).

Creatieve Studio

Wil je graag aan het werk in de creatieve sector?

In onze Creatieve Studio werk je aan opdrachten voor de Studio. We ontwerpen producten voor de lasersnijder, en je leert deze te bedienen. We maken korte filmpjes, in animatie en life action, je leert deze te produceren en/of monteren. We nemen podcasts op en monteren de audio. Ook werk je aan je eigen ontwikkeling. Misschien wil je meer weten van Adobe, belichting, design of muziek produceren? Als je maar iets wil máken, dan kan het bij ons. We werken aan een portfolio, met als doel deze te presenteren in de creatieve branche voor een baan waar jij gelukkig van wordt, of als presentatie materiaal voor toelating bij een creatieve opleiding. “When opportunity comes, never let go…”